הכלב הוא חברו הטוב ביותר של האדם, ולחברים טובים צריך לדאוג. באמצעות ביטוח כלבים הכלבים שלכם יקבלו בדיוק את מה שהם צריכים בכדי שתהיו בראש שקט.
כידוע לכולנו, כלבים נוהגים להיפצע לא מעט, אפילו ממשחק מזדמן בפארק כלבים או בגינה השכונתית. כולנו יודעים ומכירים את העלויות הגבוהות שכרוכות בכל פציעה, ובדיוק בשביל זה קמו בשנים האחרונות חברות ביטוח אשר מציעות ביטול לכלבים.
מה מכסה הביטוח, ולמי כדאי לעשות? בואו נתחיל.
בעלים, כלבים ומה שבניהם
מכיוון שכלבים הם בני משפחה לכל דבר, קשה להסביר את החיבור בין הכלב לבעליו למי שמעולם לא גידל כלב בעבר. אין דבר יותר משמח מלחזור הביתה לחבר הפרוותי הזה שמתגעגע אלינו ושמח לראות אותנו בכל זמן במהלך היום. לא סתם קוראים לכלב "חברו הטוב ביותר של האדם".
כל מי שמגדל כלב יודע, שלעיתים חברינו שעירי הזנב והפרוותיים לא תמיד מרגישים טוב וצריכים טיפול רפואי. לעיתים, הטיול הרפואי הזה יהיה פשוט, ובדיקה קצרה של הוטרינר עם איזה מרשם קטן, יפתרו את הבעיה. אך לא תמיד זה כך, ויש מקרים בהם טיפול בכלב חולה או כלב שנפצע, יכול להגיע לאלפי ואפילו עשרות אלפי שקלים לטיפול רפואי מקיף או בודד.
פציעה לכלב יכולה להיגרם מכל דבר, החל ממשחק בגינה של הבית או הבנין, משחק משותף עם כלבים בפארק או בגינת הכלבים, אכילה של זבל או רעל מהרצפה בזמן הטיול השגרתי, ובעצם מכל דבר שהוא. כלבים נוטים להיפצע וחלות, לפעמים גם לא מעט.
למה צריך ביטוח לכלבים
אצלנו בני האדם, השימוש ברפואה היא מסובסדת ע"י המדינה, מה שאומר שברוב המקרים אנחנו מכוסים. אך גם אנחנו דואגים לביטוחים שונים, שהם בעצם מכסים אותנו ונותנים מענה במקומות הלא שגרתיים, ברפואה הפרטית.
אצל כלבים, כל עניין הרפואה היא רפואה פרטית, מה שהופך כל נזק, כל מחלה וכל פציעה קטנה והוצאה משמעותית וברוב המקרים גם גבוהה כלכלית עבורנו.
פוליסת ביטוח לכלב בסופו של דבר מאוד דומה לביטוח הבריאות שלנו בני האדם. עדיף להתחיל בגיל צעיר של הכלב ככל האפשר, וכל עוד המצב הבריאותי של הכלב תקין לחלוטין. ישנם חברות ביטוח אשר מכניסות "תקופת הכשרה" כל מספר חודשים בודדים, על מנת להבטיח לעצמן שאתם לא עושים ביטוח, בדיוק כאשר הכלב נפצע. לכן, הצעד הכי נכון יהיה לא לחכות לרגע שבו הכלב שלכם יפצע ואז תצטרכו לשאת בעלויות גבוהות, אלא לעשות את הביטוח כאשר הכלב לא זקוק לו, ובכך כאשר כן תצטרכו, הכלב שלכם יהיה מכוסה ואתם לא תהיו בבעיה עקב פציעה או מחלה של הכלב.
מה כוללת פוליסת ביטוח לכלבים
הביטוח לכלבים מכסה שלושה נושאים עיקריים – ביטוח בריאות לכלב, ביטוח צד ג' לכלב וביטוח חיים.
הכנו עבורכם רשימה מקוצרת של הכיסויים האפשריים עבור ביטוח לכלב –
- כיסוי הוצאות רפואיות אצל וטרינר (כל וטרינר שתבחרו).
- החזר הוצאות בעבור אשפוזים, תרופות, בדיקות דם, בדיקות הדמיה, צילומים, ניתוחים ועוד.
- כיסוי לוטרינר עד הבית.
- כיסוי לבתי חולים וטרינרים 24/7.
- ביטוח צד ג' המגן על בעל הכלב בפני תביעות של נשיכת כלב (קיים כבר למי שיש ביטוח דירה ותכולה, לבדוק אצל חברת הביטוח שלכם על מנת למנוע כפל ותשלום שלא לצורך)
- ללא החרגה של נזקים במקרה נשיכה בעת שכלבכם היה בלי מחסום פה או משוחרר (כפוף לתנאי הפוליסה של כל חברה).
- כיסוי בכל שטח ישראל.
- כיסוי לנזקים של כלבים אחרים שנפגעו מכלבכם.
- ביטוח חיים לכלב (לא בכל המקומות, צריך לבדוק היכן זה קיים)
חשוב לדעת שכמו לכל פוליסת ביטוח יש רשימה של תנאים בסיסיים וחריגים, לכן שווה לעשות סקר בין החברות, ולבחון את מה שהם מציעים לכם בעת ביטוח לכלב.
ביטוח רפואי לכלב
כבר קיבלתם החלטה, ואתם רוכשים ביטוח רפואי לכלב. מאוד חשוב לקרוא בעיון את הפוליסה, אך באופן כללי – הכיסוי הבסיסי כולל מגוון רחב של טיפולים והוצאות רפואיות. למשל, אם יש צורך בטיפול חירום, אם יש צורך בעריכת ניתוח, אם צריך צילומים, תרופות או אשפוז – חברת הביטוח תדאג לכם (כלומר לכלב שלכם) ותזכה אתכם בהתאם לקבלות התשלום שהצגתם.
זאת אומרת, שאתם משלמים את הכל, ולאחר מכן תובעים את התשלומם בחזרה דרך חברת הביטוח.
מקובל כי חברת הביטוח תחזיר לבעליו של הכלב את הכסף ששולם לאחר הוכחת תשלום, כלומר קבלות מהווטרינר או מבית החולים הווטרינרי. נדגיש כי ביטוח מסוג זה בדרך כלל לא כולל הוצאות רגילות ומקובלות, כלומר הוצאות כדוגמת ניתוח עיקור או סירוס, חיסון כלבת, תולעת הפארק וכדומה. אך לגבי ההוצאות של טיפולי החירום – המענה המתקבל מקיף וחשוב ויוכל להבטיח את בריאות הכלב שלכם, ויסיר מכם את הדאגה הכלכלית שכרוכה בזה.
ביטוח צד ג' לכלב
כדאי שתכירו את הביטוח הבא מכיוון שהוא יוכל לחסוך לכם מאות אלפי שקלים ועוגמת נפש אדירה!
כמה פעמים יצא לכם לשמוע על אזרחים שננשכו על ידי כלבים? בשנים האחרונות מדובר בתופעה שכיחה במיוחד אשר פוקדת עשרות אלפי ישראלים מידיי שנה. החוק במדינת ישראל קבע כי האחריות על הכלב מוטלת על בעליו, שצריך להוכיח כי הוא אינו פעל ברשלנות ועשה את מירב המאמצים על מנת להשגיח על כלבו.
על פי החלטת המחוקק הבעלים של הכלב הוא זה שיודע מהי מידת המסוכנות של הכלב, ולכן על פי כך הוא צריך להשגיח ולדאוג לו, והוא זה שאחראי על התנהגותו. חוק זה הינו פקודת הנזקין אשר מתייחס למקרים של אחריות נזיקית במקרי רשלנות בין אנשים.
במדינת ישראל ננשכים מדי שנה בסביבות 20,000 בני אדם על ידי כלבים. האחריות חלה תמיד על בעלי הכלב, והם עלולים למצוא את עצמם בצרה צרורה, ובקושי גדול בעקבות מקרה שכזה. בדיוק בגלל הסיבה הזו, לבעלי כלבים מומלץ לרכוש פוליסת ביטוח צד ג'.
אם יש לכם ביטוח דירה ותכולה, ראשית בידקו האם הכלב שלכם כלול שם, ברוב המקרים ביטוח התכולה והדירה יכסה את הכלב שלכם מנזקי צד ג'. כן, במדינת ישראל כלב הוא קניין רוחני, כלב הוא רכוש, ולכן נכלל בעת ביטוח תכולת הדירה.
סעיף 41 לפקודת הנזיקין –הצורך בביטוח צד ג' לכלבים
בעקבות ריבוי המקרים שבהם כלבים תוקפים אנשים מן השורה, החליט בית המשפט להוציא תיקון לחוק. התיקון לחוק קובע כי לא משנה מהי מידת ההתרשלות של בעלי הכלב בהחזקתו, הוא מחייב לפצות את הנפגע במקרה של תקיפת הכלב. זאת אומרת שגם אם הכלב לא היה בשליטתכם באותו הרגע של המקרה, אתם מחויבים לפצות את הנפגע בהתאם למידת הפציעה שממנה הוא סובל (נפשית וגופנית).
מדובר בתיקון משמועתי מאוד לחוק, שעד לפני התיקון קבע כי הנפגע חייב להוכיח כי בעלי הכלב התרשל בעת החזקתו. כיום מספיק רק להוכיח את אופן התקיפה, ובכך רשאי הנפגע לדרוש פיצויים מבעליו של הכלב. כך שחשוב מאוד שתכירו את התיקון החדש לחוק, ותדעו כי כיום כל הנושא של תקיפות בעלי חיים בפרט וכלבים בפרט נמצא חזק מאוד בתודעה.
מה זה נזק לצד ג' על ידי כלב
- גרימת נזק של הכלב לרכוש השכנים ו/או של בנין משותף
- הכלב נשך כלב אחר, ובעל הכלב מחוייב בהוצאות הרפואיות עבור הכלב הניזוק
- הכלב נשך עובר אורח במהלך טיו.
- הכלב נשך את הדוג ווקר
- הימלטות הכלב מחצר הבית ונשיכת עובר אורח
- נזק שנגרם לאורחי המשפחה על ידי הכלב (לא מקרבה ראשונה)
- נזקים נפשיים ועוגמת נפש של צד ג' (בלי קשר לנזק פיזי)
- כלב שרץ לכביש וגרם לתאונה בין רכבים ונזקים נוספים בעקבות כך
- כלב שמח שרק "אמר שלום" לאדם או ילד והפיל אותו, ובכך האדם נחבל
וכמובן שיש עוד אינספור דוגמאות שניתן להוסיף ולרשום.
מהן ההגבלות הקשורות לכלבים מסוכנים?
החוק עושה הפרדה בין כלבים רגילים ובין כלבים המוגדרים ככלבים מסוכנים על פי חוק. כלבים מסוכנים מוגדרים על פי הגזע שאליו הם שייכים או מעורבים בו, ולכן חשוב מאוד שתכירו מה החוק קובע בנוגע לכלבים מהגזעים האלו.
הגזעים שהוגדרו בתור גזעים מסוכנים הם:
פיטבול, רוטווילר, אמסטף, בולטרייר, סטפורדשייר, דוגו ארגנטינאי, פילה ברזילרו, טוסה אינו יפני.
אתם בטח שואלים את עצמכם מדוע נבחרו גזעים אלה בתור גזעים מסוכנים שהאכיפה עליהם מוגברת? כמו שבטח אתם יודעים, הכלבים משתייכים אל משפחת הזאבים, ולכן בעברם הם היו מוגדרים בתור חיות טרף. כיום בזכות שינויים כאלה ואחרים הכלבים הפכו להיות חיה ביתית אשר כמעט ולא מהווה סיכון לבני האדם.
אך כל הכלבים אשר הוגדרו בתור כלבים מסוכנים נכנסו לרשימה הזאת בעיקר בגלל תקיפות חמורות, פציעות קשות, הסיבה לבניית הגזע, והיפוטנציאל שלהם לעשות נזק רב. במחקרים שונים נקבע כי לגזעים הללו יש מבנה לסת חזק וגדול, דבר שיכול להסב לא מעט נזק בעת תקיפה שלהם, ונחישות רבה כל כך מה שיעלה קושי לחלץ אדם או כלב אחר בעת תקיפה שכזו.
אילו חברות מספקות ביטוח לכלבים
כיום ישנם לא מעט חברות ביטוח אשר מציעות פוליסות וביטוח לכלב עם כיסויים שונים ובמחירים שונים.
שווה להכיר את רובם, או לפחת את חלקם הגדול.
- המרכז הישראלי לביטוח חיות מחמד
- חיותא
- מרפאט
- הפניקס
- ליברה
- הראל
- ועוד…
רוצים לדעת מה ההבדלים בין החברות, ומה כל אחת מציעה?
בדיוק בשביל זה הכנו עבורכם מאמר אשר משווה בין חברות אשר מציעות ביטוח לכלב.
למעבר להשוואה, לחצו כאן.
אין לראות במאמר זה יעוץ משפטי, ביטוחי, כלכלי או פיננסי. המידע אשר מובא אליכם כאן, הוא ללא עלות, ומהידע האישי שלנו ומעט מחקר בנושא.
המאמר שלנו אינו ממומן על ידי שום גורם.
אם אהבתם ומצאתם את המידע מועיל, נשמח שתשפו אותו עם אחרים