מבלים עם כלבים בים באופן קבוע? רוצים ללכת עם הכלב לים בפעם הראשונה?
אתם לא כל כך יודעים מה לעשות בזמן שהות עם כלבים בים?
והכי חשוב, מה הסכנות שאורבות לכלבים שלנו שבעת שהייה על החוף!?!?
האם מותר לקחת כלבים לים
תחילת הקיץ ועונת הרחצה, הם הזמנים הטובים ביותר ללכת עם החבר הפרוותי על ארבע שלנו, ולהנות מבילוי משותף עם הכלבים שלנו בים. באמצע השבוע, בשבת או בכלל בזמן חג, אין זמן שהוא לא מתאים ללכת עם הכלבים לחוף הים, ואין זמן שאי אפשר ללכת איתם לים. אגב, יש שכלבים שיאהבו ללכת לים גם בחורף ובעונה הקרה, מבחינתם אין שום בעיה.
חופי כלבים מומלצים
חוף כלבים תל אביב והסביבה – תל אביב ידועה כעיר פתוחה ומאפשרת. הפתיחות של העיר, והחדשנות המחשבתית לא פוסחת גם על חברנו הכלבים. כיו בתל אביב יש כמעט 40 אלף כלבים ככה שדי הגיוני יהיה להקים חוף מוכרז לכלבים. כיום, קיימים בתל אביב בלבד ארבעה חופים מוכרזים לשחרור כלבים.
- חוף הכלבים תל ברוך – חוף כלבים מומלץ, ומאוד אהוב על בעלי הכלבים והכלבים כבילוי משותף בסופי השבוע. החוף רחב מאוד, מדרומה לו, יש חוף אשר מיועד לחובבי הקייט סרפינג. כך שאם אתם גם אוהבים בילוי עם הכלב בחוף וגם גלישה, אתם במקום הנכון בהחלט!
- חוף גבעת עליה – חוף מוכרז לבילוי עם כלבים בחוף הים ונמצא על הגבול עם בת ים. החוף הוא פינה מקסימה, נעימה ומטופחת, שכאמור אתם יכולים ורשאים לשחרר את החברים על ארבע, ולהנות מבילוי שקט ומשותף עם כלבכם הפרוותי ולעייף אותו כהוגן.
- חוף הילטון – אחד מהחופים הפופולאריים ביותר עבור בילוי עם כלבים החוף הים התל אביבי, ונותן מענה גדול מאוד להמון בעלי כלבים. הרבה מהשהים בחוף, הינם תושבים מערים סמוכות אשר מגיעים להנות מבילוי עם הכלבים על החוף, ובכך גם ישנה אפשרות להכיר אנשים חדשים, וכלבים חדשים לחלוטין!
- חוף צ'רלס קלור – אחד המקומות המעודפים על בעלי הכלבים, מהסיבה שממש בסמוך לחוף, ישנה הטיילת, ופארק ציבורי גדול עם מדשאות נעימות. מי שסיים לטבול בים, ורוצה להמשיך בסביבה שקטה יותר, יכול להגיע לפארק הסמוך ולהנות גם שם.
חופי כלבים מוכרזים נוספים
אז בואו נצא מתל אביב, ונסתכל על שאר החופים שיש לנו.
איפה אפשר לבלות עם כלבים בים שהוא לא תל אביב?
- חוף כלבים ראשון לציון – חוף תאיו. נמצא על הגבול של הערים ראשון לציון ובת ים. החוף מציע מתקנים מיוחדים לכלבים, מקלחות ומים מתוקים זמינים לרחיצת כלבים, אזורים מוצלים רבים ושפע אפשרויות לבעלי הכלבים. תנאי הכניסה לחוף די שגרתיים. הכלב ימצא באחריות בעליו כל הזמן, והתנהגות הכלב תהיה באחריות הבעלים בלבד. הכלב מחוסן כחוק כנגד כלבת, ויש רישיון התוקף להחזקתו. בעלי הכלבים מחוייבים באיסוף צואת הכלבים. יש אכיפה ואיסור מוחלט על כניסה של כלבים אשר מוגדרים מסוכנים לפי החוק. ביציאה מהחוף יש לקשור את הכלבים ברצועת הולכה, ואין לשחרר מחוץ לחוף הכלבים המוכרז.
- חוף כלבים הרצליה – בילוי משותף עם כלבים על החוף והחול החם אפשרי גם בחוף נוף ים (סידנא עלי). החוף הינו חוף רחצה מוכרז לאנשים, ויש בחוף שירותי הצלה, חניה גדולה לרשות המבקרים, מקלחות ועוד שירותי חוף נוספים. הכניסה לחוף נוף ים עם כלבים, הינה בהתאם להוראות לחוק עזר עירוני אך יש לשים לב כי בעת בילוי משותף עם כלבים בים בחוף נוף ים, על הכלבים להיות קשורים ברצועה ועם זמם.
- חוף פלמחים – חוף פלמחים הוא נקודה אהובה מאוד על הרבה מאוד אנשים, ובמיוחד על הושבים הרבים אשר מתגוררים בסמוך. על מנת להיכנס לגן הלאומי פלמחים עם הכלבים שלכם, ישנה דרישה שהכלב יהיה קשור ברצועה לאורך כל השהות בחוף, ועם זמם על פיו של הכלב. חשוב לומר, כי הכניסה לחוץ הרחצה המוכרז, אסורה בהחלט.
- חוף בית ינאי – בחוף בית ינאי הכניסה לכלבים מותרת, ומתאפשרת בתנאי שהכלב קשור ברצועה, ויש זמם על פיו. הכניסה עם הכלבים לחוף המוכרז, אסורה.
- חוף דור הבונים – אחד מרצועות החוף היפות בישראל, מה שהופך את הבילוי עם הכלבים על החול הנעים למהנה הרבה יותר. הדרישות בחוף זה זהות לשאר החופים. הכלבים צריכים להיות קשורים ברצועה לאורך כל השהות בחוף עם הכלב. הכניסה לחוף המורכז, אסורה.
- חוף הכלבים בחיפה – החוף הראשון בחיפה לשחרור כלבים נחנך בשנת 2020, תוך הבנה של עיריית חיפה את הצורך לשחרר כלבים לשחק ולהשתולל בים יחד עם בעליהם וכלבים נוספים, ולהנות מבילוי מבלי לעבור על החוק, ולסכן את הכלב האישי שלכם ואת הסביבה.
החוף ממוקם בבת גלים, סמוך לטיילת הבה"ד החדשה. במקום יש מתקני שתייה מותאמים לכלבים, עמדת שקיות לאיסוף צואה, פינות ישיבה מרווחות, ואפילו הקימו שער כפול על מנת למנוע יציאה לא מבוקרת של כלבים, אל מחוץ למתחם.
חשוב לומר, ישנם הרבה בעלי כלבים, אשר לוקחים את כלביהם לבילוי משותף בים, בניגוד למה שמתיר החוק.
שחרור מרצועה, כלב ללא זמם, ושהות עם כלבים בחופים מסויימים ובשמורות שאסורים לכלבים, יכולים לגרור קנסות.
בחלק מהמקומות גם יש פקחים עירוניים שמבתובבים, ונותנים דו"ח על כלבים משוחררים בחוף.
מאיזה גיל אפשר לקחת כלבים לים
לקחת את הכלבים שלנו לים, זה בילוי נהדר. אבל השאלה הגדולה ביותר היא מצד בעלי הגורים. מאיזה גיל אפשר לקחת את הגור לחוף הים, ומה הכי צריך לדעת לפני כל ירידה לים עם הגור שלנו.
הרשו לנו לענות על כך בהרחבה, כהרגלנו –
- חיסונים – לאחר קבלת כל חיסוני המשושה, לאחר טיפול נגד קרציות ופרעושים, לאחר קבלת טיפול מנע עבור תולעת הפארק, והכי חשוב לאחר חיסון כלבת
- גיל הגור – ההמלצה שלנו תהיה לקחת את הגור שלכם לים, כמה שיותר מוקדם. כמה מוקדם? כמה שיותר, וכבר מגיל שמונה שבועות. הגור שלכם לא חייב להיכנס לים, להשתולל או לחפש אוצרות בחוף. כחלק משלבי החשיפה, אל תשחררו מרצועה, שימרו את הגור קרוב אליכם, ואפשרו לו ולכם לקבל חוויה נעימה מבילוי משותף עם הגור בחוף הים ליד הבית.
- מוכנות הגור – לא כל הגורים מוכנים להגיע לחוף ולפגוש את הים הכחול הגדול. יכול להיות שהגור שלכם לא נחשף כראוי, ובילוי משותף שכזה עם הכלב בים, יכול להפוך לאירוע לא נעים או קשה לכם ולגור שלכם. נסו לחשוף את הכלב שלכם למים, אנשים רבים, וכלבים נוספים, כך שכשהו יפגוש את כל אלו בים, לא תהיה לו בעיה.
- גזע – ישנם גזעי כלבים עם נטייה גדולה יותר לדלקות עיניים ואוזניים, מה שעלול להפוך כל הגעה לחוף הים, לבעיה בריאותית שתימשך ימים רבים לאחר השהייה בחוף, ובכלל יהפוך ליום ארוך ומתיש אצל הוטרינר. גזעים מסוג רועה גרמני, קוקר ספניאל, קאבליר קינג צ'ארלס, לברדור רטריבר, גולדן רטריבר וגזעים נוספים, יהיו בעלי סיכון גבוה יותר לדלקות עיניים ואוזניים.
- חינוך ואילוף גורים – בים יש סכנות רבות. גורים צעירים נוטים לאכול ולהרים כל דבר אשר נקרא בדרכם. בים, הם יכולים לאכול קרסים של דייגים, אשפה רבה שהושארה מאחור, והכי מסוכן לכל הכלבים, אלו דגי אבו – נפחא אשר רעילים לכלבים, ומגע הכי קטן של כלב עם הדג, יכול לגרום למוות מיידי תוך דקות. חשוב לשמור על הגורים שלכם בעת שהייה בחוף הים, ולא להוריד מהם את העיניים!
סכנות לכלבים בים
בעת שהייה עם הכלבים שלכם בחוף הים, חייבים לשים לב לסכנות הרבות, ולהיות מודעים אליהם. לעיתים, אנחנו אפילו לא נדע שהכלב שלנו בסכנה עד שהוא יגיע לקריסה של ממש.
ממה צריך להיזהר בשהות עם הכלב על החוף, ואיך להערך בהתאם.
- אכילת זבל בחוף – על החוף נמצאת אשפה רבה. לא כולם אוספים אחריהם, ולעיתים רבות נשארים ניילונים ועטיפות מזון שונות. כלב שיאכל ניילון, יכול להיחנק באופן מיידי, מה שיגרום למוות מיותר, ויהפוך כל אירוע נעים של שהייה ורביצה על החוף לאסון גדול של ממש.
- דגים מתים בחוף – ישנם סכנות רבות בים, כמו אכילת דגים רקובים ומסריחים שנשטפו אל החוף, אך המסוכן שבהם הוא דג האבו – נפחא. דג אבו נפחא מסוכן לבני אדם ולכלבים כאחד. מדבור על דג רעיל מאוד שמגיע אלינו מהמזרח דרך תעלת סואץ. כל מגע הכי קטן עם הדג, יכול לגרום למוות אכזרי תוך דקות בודדות בלבד!
- שמש וים, מכת חום בכלבים – השהות בים והרחצה במים, הופכים את החום לנסבל וקשה פחות, וכך גם עבור הכלבים שלנו. הכלבים שלנו יכולים לשחק ולהתשתולל עם כלבים נוספים בים או אפילו איתנו, מבלי להרגיש שמשהו אינו כשורה. הדרך למנוע מכת חום כזו היא על ידי הפסקה יזומה של פעילות הכלבים שלנו, ולהכריח אותם לנוח בצל ולשתות הרבה מים.
- משחק בכדור בחוף – הרבה אנשים מביאים לכלבים שלהם כדור לשחק איתו בעת בילוי משותף בחוף הים עם הכלבים שלנו. אחד הדברים שהכי מסוכנים לכלבים שלנו, זה הכדור בים! רוב בעלי הכלבים, וגם הכלבים נהנים מזריקה של הכדור, הכלב רודף אחריו, ומחזיר. כאשר הכדור פוגש את החול, הוא הופך להיות ממש כמו נייר זכוכית. כשאר הכדור עם החול פוגש את שיני הכלבים שלנו הוא גורם לשיוף בשיניים מה שיכול לגרום בעתיד לבעיות שיניים ושחיקה מוגברת מיותרת.
- משחק כדור במים – בעלי כלבים נוהגים גם לזרוק לכלבם את הכדור למים, ובכך בעצם הם רוצים שהם ירטבו את פרוותם וגופם, ויצטננו במעט מהחום. מה שקורה בפעול הוא שהכלבים שלנו רצים למים, ובכדי לאחוז בכדור הם שותים ושואפים המון מים. מי הים המלוחים, בשילוב עם החום והשמש, הינם מתכון מנצח לשלשולים, הקאות ובעיות בריאותיות רבות. מה גם, שיש כלבים ש"טובעים" בגלל משחק כדור משותף בים, מהסיבה שהם בולעים כמויות מי ים בלתי הגיוניות, מה שגורם למוות מיותר.
- גזעים פחוסי אף – או בשם המקצועי שלהם ברכיצפאלים. עבור כלבים פחוסי אף כמו בוקסר, פאג סיני, דוג דה בורדו, בולדוג אנגלי ושאר הפחוסים, כל בילוי משותף עם כלבים בים יכול להיגמר באסון. היכולת של כלבים פחוסי אף לקרר את הגוף, ולנשום כראוי בעת פעילות פיזית מאומצת, הוא אפסי, והם לא מצליחים לעמוד בקצב.
מה צריך לקחת לבילוי עם כלבים בים
קראנו הכל, והבנו את הדברים שאנחנו בעלי הכלבים צריכים בעת בילוי עם כלבכם בחוף הים.
החלק הכי חושב, עוד לפנינו. מה צריך לקחת לקראת היציאה עם הכלבים לים, ולקראת הבילוי המשותף איתם.
- מים טריים – רצוי מאוד להצטייד בכמה שיותר מים טריים עבור הכלבים שלנו. במהלך השהות בחוף הם עלולים לשתות מי ים, מה שיכול להזיק להם. קערת מים זמינה במקום מוצל, הוא חובה בעת ירידה עם כלבים לים, ובזמן בילוי משותף עם הכלבים שלנו בחוף הרחצה המוכרז לכלבים. מעבר לשתית המים, תרצו גם לשטוף את פרוות כלבכם לפני היציאה מהחוף. מומלץ לבחון ביאלו חופים לכלבים יש שירותים עירוניים עבור כלבים ובעליהם.
- צל – דאגו לצל עבור כלבכם. אחת הסכנות הגדולות ביותר הן התייבשות הכלב, וחלילה מכת חום. דאגו שכלבכם ינוח בצל באופן מבוקר, ואפילו הכריחו אותו לנוח לצידכם. זה יכול להציל לו את החיים, וגם להפוך את הבילוי עם כלבכם לנעימה יותר כאשר הכלב לצידכם.
- אוכל – למרות שלא ממש מומלץ להאכיל את כלבכם בים, עדיין ישנה אפשרות שכזו. אם אתם וכלבכם נמצאים בעיצומו של תהליך אילוף, קחו איתכם את הצו'פרים שלו, ושבחו אותו על התנהגות נכונה בים. רביצה לידכם היא התנהגות שלגמרי יכולה להיות מגובה בחטיפים טעימים. קראו לכלב שלכם מידי פעם, שיגיע אליכם, יקבל פרס שווה וטעים, ומיד לאחר מכן אפשרו לו ללכת לדרכו ולהמשיך להנות.
- מגבת – נכון, לכלבים יש פרווה, אך עדיין כדאי מאוד לייבש אותם ולסייע להם להתייבש טרם היציאה מהחוף. בעלי כלבים רבים מנגבים ומייבשים את כלבם לפני העלייה לרכב, ואפילו פורסים את המגבת במושב האחורי, על מנת למנוע מכמה שיותר לכלוך להישאר ברכב.
- שקיות לאיסוף צואה – פעילות פיזית גבוהה, עוררות גבוהה, וכיף עם הבעלים בעת בילוי על החוף, גורמת לצואה. רמת אנרגיות גבוהות והתרגשות הינם גורם מרכזי לצואה. כשכלבים עושים קקי, לעיתים זה לא רק כי יש קקי. בחלק מהמקרים עשיית צרכים מאפדרת להם להתשחרר יותר ולהנות יותר. חשוב להצטייד במספר שקיות לאיסוף צואת הכלבים במקרה שכזה.
לסיכום
בילוי משותף עם כלבים בכל מקום ולא רק בים, הוא חוויה נהדרת גם להם, ובטח לנו. בסוף, יש לנו כלב עייף ומרוצה, שאחרי כל השבוע העמוס שיהיה לנו בעבודה, הוא זוכה ליום ארוך ומהנה מחוץ לבית, יחד איתנו הבעלים. לכלבים יש סכנות רבות בים, היו עירניים ואל תסמכו על המזל בלבד. לא בטוחים אם לקחת את הכלב שלכם לים? קבעו מספר שיעורים עם מאלף כלבים, שיוכל לבחון את המצב ולהכין אתכם לשהות בטוחה בים.
לים יש יתרונות רבות בפיתוח הקשר עם כלב, וכמובן שהים מאפשר חופש לכלב, מה שנכון לבריאותו בנפשית והפיזית. אך חשוב לזכור, כי בים יש אנשים נוספים, וכלבים נוספים. אל תאפשרו לכלבכם מה שלא הייתם רוצים שכלב זר יעשה. דעו וזכרו כי בתוך כל חופש של כל חברה בר קיימא, יש גם גבולות. שמרו על גבולות ברורים, ובכך ההנאה מהחופש שבתוך הגבולות תהיה בטוחה ומהנה יותר בעת בילוי עם כלבכם בכל מקום שלא תהיו בו, ובכלל בחיי היומיום שלכם.