המדריך המלא לבחירת פנסיון כלבים

תוכן עניינים

פנסיון כלבים וגם מעונות-יום (פנסיון יום לכלבים) המיועדים לכלבים נחשבים כחידוש בנוף הכלבני הישראלי, והוא יחסית חדש בתעשיית הטיפול בחיות מחמד בפרט.

וזאת מכיוון שרוב המשפחות המודרניות מורכבות משני אנשים עובדים שברשותם מעט מאד זמן פנוי לבילוי בפעילות גופנית וחברתית עם חיות המחמד המשפחתיות, מספקים הפנסיונים ומעונות היום לכלבים שירות חיוני.

הם מאפשרים לכלב שלכם לשחק עם כלבים אחרים בזמן שאתם בחופשה וחוסכים לכם את הדאגות הנובעות מהשארתו של הכלב בבית לבדו, ומבלי שתוכלו להיות לידו ולדאוג לו.

בנוסף לזה, ישנם המון משפחות ששוקלות האם לאמץ או לרכוש כלב, בדיוק מהחשש של היציאה לחופשה והדרגה לכלב.

כך שפנסיון כלבים הוא מענה מעולה, לכל דבר שתצטרכו עם הכלב שלכם.

בדומה לבחירת גן ילדים או בית ספר, גם בבחירת פנסיון כלבים, ישנם מספר משימות בסיסיות שתצטרכו להשלים ומספר שאלות בדיקה שאותן תצטרכו לשאול, לפני שתחליטו היכן ובידי מי אתם רוצים להשאיר את בן המשפחה ההולך על ארבע שלכם.

איך בוחרים פנסיון כלבים?

החליטו על אזור שבו אתם מעדיפים שימוקם הפנסיון שאותו אתם בוחרים. תוכלו לבחור בפנסיון הקרוב לאזור מגוריכם, וכמובן שלבחור את הפנסיון על פי המלצות.

או לחילופין, אם אתם מתכוונים לנסוע לחופשה בחו"ל בזמן זה, לבחור פנסיון כלבים הממוקם בקרבת אזור מגוריו של האדם שעליו אתם מטילים את האחריות לדאוג לכל ענייני הכלב שלכם, בזמן שאתם נמצאים בחו"ל.

כן, אנחנו יודעים ש"מינוי" איש קשר כזה אינו הדבר האינטואיטיבי לעשות, אולם ישנם לא מעט מקרים בהם יהיה צורך בהחלטות ובפעולות מיידיות (שלא תוכלנה להמתין עד לשובכם מחו"ל) ולכן, עדיף, מבעוד מועד, לתאם איש קשר אמין כזה, שיכול גם להיות החוליה המקשרת ביניכם לבין הפנסיון לכלבים במידת הצורך.

בקרו במהלך השבוע בפנסיון בשעות שונות בכדי לבדוק את המתקנים. סיירו במקום וחפשו נתונים כמו רמת הניקיון, יחסו של הצוות לכלבים השוהים במקום, ואזורי משחק ומנוחה נפרדים לכלבים.

בדקו האם אנשי הצוות שבמקום מעורבים באופן פעיל בהפעלת הכלבים, או שהם פשוט יושבים וצופים במתרחש. שאלו האם מישהו מהם הוא איש מקצוע בתחום הכלבנות, ומה הוא (או היא) עושים במקרי החירום השונים אם יהיו.

בדקו ושאלו האם ישנה אפשרות שהכלב יכול לברוח מאזורי המשחק או הרביצה, והכי חשוב – אילו אמצעים וצעדים ננקטים במקום אם כלב מצליח, חו"ח, לברוח.

שאלות שחייבים לשאול בעת בחירת פנסיון כלבים

  • האם ניתן להביא את הכלב שלכם לביקור לפני ההרשמה כדי לראות אם היא נהנית מהשהיה במקום?

רוב פנסיוני הכלבים יאפשרו לכם להגיע עם הכלב שלכם לניסיון והתרשמות, בכדי לראות איך הוא מגיב לשהות בסביבה חדשה, וגם הרחק מכם.

תרצו לעקוב אחר כל סוג של תגובות חריגות באם יהיו. שימו לב כיצד הכלב שלכם מגיב לצוות ולשאר הכלבים שבמקום. רוב הכלבים המשוחררים בפנסיון כלבים הינם כלבים חברותיים, אוהבי אדם, אוהבי ילדים, וכאלו שמסתדרים מצויין עם כלבים נוספים וחדשים.

בדקו גם האם קיימת הפרדה מכלבים שאינם מסתדרים עם כלבים אחרים, זהו נושא חשוב מאוד.

  • מה היחס בין מטפלים לכלבים בפנסיון?

על כמה כלבים אחראי כל איש צוות? צפיפות רצינית עם מספר לא מספק של צוות עלולה להוביל לבעיות בטיחות ובריאות אצל הכלב שלכם.

  • איזה ציוד צריך להביא איתי לשהייה של הכלב שלכם במקום?

אם הכלב שלך עומד לשהות בפנסיון תקופה קצרה, כנראה שתצטרכו לארוז תיק המכיל את המזון שלו, גם אם הפנסיון מספק ארוחות לכלבים השוהים בו. מעבר מהיר ממזון אחד למזון אחר מבלי הרגלה הדרגתית למזון החדש עלול להוביל למעט בעיות. פנסיון טוב כמו חווית הכלבים למשל, יספק לכלבכם מזון שלא יגרום לבעיות גם בשהות קצרה.

  • האם מישהו זמין בפנסיון למתן תרופות?

אם הכלב שלכם נוטל תרופות קבועות, מישהו בפנסיון יצטרך לטפל בו. שאלו האם הצוות מסוגל לתת את התרופות לכלבכם וציינו, במדויק, את השעות או אופן מתן התרופות שעליו לקבל. ודאו שאתם משאירים את בקבוק התרופה המקורי כשההנחיות שנתן הווטרינר עדיין צמודות אליו, כך שהצוות יידע בדיוק מהו המינון שנקבע לכלב שלכם.

  • מתי ניתן להביא את הכלב לפנסיון? מתי ניתן לאסוף אותו משם?

רוב הפנסיונים לכלבים מודעים לכך כי לאנשים שונים יש תכתיבים שונים (במיוחד כשהמדובר בטיסה לחו"ל) והם שואפים להתאים את עצמם לכך.

שאלו, כבר במעמד זה, מה קורה במידה ובניגוד למצופה, אתם מתעכבים בהוצאת הכלב מהפנסיון בסיום תקופת שהותו שם.

נקודה נוספת, בעת השהות בפנסיון כלבים ביתי, כל השהיה של הכלב מתבצעת בבית, לצד המשפחה. פנסיון כלובים, לעומת זאת, הוא סיפור אחר. כך שחשוב לברר מה קורה במקרה שיש עיכוב באיסוף הכלב.

  • האם יש איסוף והחזרה של הכלב מהבית לפנסיון וההיפך?

תמורת תשלום נוסף, חלק גדול מפנסיוני הכלבים מספקים שירות איסוף והחזרה עד הבית של בעל החיים. כאן, חשוב לבדוק את תקפותו של הביטוח (שחל על הכלב בעת שהוא שוהה בפנסיון) כמו גם מי לוקח / מחזיר אותו ובאילו תנאים הוא עושה זאת.

  • האם ישנו תשלום מוזל ליותר מכלב / חיית מחמד אחת וכיצד מתחלק התשלום?

פנסיונים רבים מעניקים הנחות ליותר מכלב אחד ממשפחה מסוימת, תוך דירוג התשלום לפי מספר הכלבים של אותה המשפחה.

מומלץ לשאול על ההבדלים בין תשלום  יומי, שבועי וחודשי, במידה ואינכם בטוחים באורך פרק הזמן המדויק שבו עתיד הכלב שלכם לשהות בפנסיון.

  • בדקו את הצוות בפנסיון כלבים שבחרתם

שאלו ובדקו האם לצוות ישנה הכשרה מתאימה לטיפול בכלבכם, ובמספר כלבים יחדיו בפנסיון לכלבים שבחרתם. פנסיון שמכבד את עצמו, ודואג לכלבים השוהים בו, יחזיק צוות מיומן אשר מורכב ממאלפי כלבים שממשיכים לעבור הכשרות, וללמוד כיצד להיות טובים יותר בכל עת.

כן, ממש כמו בכל עבודה אחרת בה יש ימי עיון, סמינרים, המשך התמקצעות כלבנית וחידוד נהלים של הצוות. יחד עם צוות המאלפים של הפנסיון, סביר שיהיו גם מתנדבים. המתנדבים יהיו בסמוך צוות המאלפים המקצועי של המקום, ויעניקו לכלבים השוהים בפנסיון עוד זוג ידיים מלטפות ונעימות.

  • האם לפנסיון כלבים ישנם שירותים נוספים

פנסיון כלבים רציני ומכובד, יהיה כזה המציע דברים נוספים עבור בעלי כלבים.

לרוב מדובר במספרת כלבים מפנקת שתוכל לתת מענה בסוף השהות של כלבכם, או סתם כך כשצריך במהלך השבוע וללא קשר לשהות בפנסיון..

שיעורי אילוף, אילוף בתנאי פנסיון, פנסיון יום (ממש כמו גן ילדים), הפעלות עם כלבים לילדים ונוער ועוד הרבה.

בנוסף, ישנם פנסיונים שמשמשים גם כמרכזי אילוף להכשרת כלבנים והכשרת כלבי שירות.

ההמלצה שלנו היא לבחור בפנסיון כלבים עם מגוון שירותים רחב ככל האפשר, מהסיבה שמבחר שכזה, מעיד על מקצועיות, צוות מנוסה, ויכולות גבוהות מאוד של הפנסיון לכלבים שבחרתם.

  • כמה עולה פנסיון כלבים

אז נכון, צריך לבחור פנסיון לפי האיכות שלו, מיומנויות והכשרת הצוות, רמת הטיפול בכלבים השוהים במקום. אך לא פחות חשוב, היא מה העלות לפנסיון. בדקו מה העלות ליום, מה היא כוללת, וכיצד החיוב מתבצע.

לסיכום

הפקדת הטיפול בכלבכם בידי פנסיון כלבים טוב (במקום דוגי סיטר בבית) עשויה להיות מושווית להבדלים שבין השארת ילדכם בידי מטפלת מנוסה ומאומנת, לבין השארתו באחריותה של בייביסיטר מחטיבת הביניים המקומית.

יחד עם זאת, תפישת הזמן של כלבים שונה מאד מזו של בני אדם, והתבוננות חטופה בהתנהגותו של כלבכם תגלה לכם שהוא נלהב לראותכם כשאתם שבים אליו, בין אם נעדרתם לחודש ובין אם נעדרתם לפרק זמן קצר בן מס' דקות בלבד.

הכלבים, חכמים ככל שיהיו, אינם בני אדם. גם כאשר הם מתנהגים בדרכים שנראות לנו אנושיות להפליא, מגוון ומנעד הרגשות שלהם שונים לחלוטין מאלה שלנו, ההולכים על שתיים.

לכן, כלבים אינם חשים בהיעדרותכם בעוצמה בה ילדיכם (או אנשים שאוהבים אתכם) חשים, הם אף אינם מסוגלים למחשבות מורכבות או מופשטות. נביחות השמחה וכשכוש הזנב ניכרים כאשר גירוי חיצוני (ריח / צליל או אדם) מלהיב את הכלב. אבל, הכלב אינו מסוגל לקבוע האם עברו 5 דקות או 5 ימים. כל עוד לא חזרתם ויצרתם את הגירוי הזה על ידי נוכחותכם, הכלב לא חושב עליכם, וכמובן, אינו מתגעגע.

תוכלו לנסוע לחו"ל לחופשתכם בראש שקט ובלב בטוח, אם רק תשכילו לבחור עבור כלבכם את הפנסיון האמין, המקצועי, המהימן, והמתאים לו ביותר!

עוסק בתחום משנת 2015, ומעביר קורסים להכשרת מאלפי כלבים, הכשרת מדריכי כלבנות טיפולית, קבוצות וסדנאות בנושא אילוף כלבים לקהל הרחב, פעילויות ותכנים לימודיים בבתי ספר לחינוך מיוחדים וחינוך רגיל.

תחומי פעילות:
אילוף כלבים, פתרון בעיות התנהגות בכלבים, אילוף כלבים בפנסיון, אילוף כלבים בקבוצה, פנסיון מפנק לכלבים, הרצאות בנושא התנהגות כלבים, התאמת כלבים למשפחות, כלבנות טיפולית במגזר הפרטי והמוסדי, ועוד…

נשמח לקבל מכם ביקור!

אם התוכן תרם לכם, ואתם מרגשים שקיבלתם ערך מקצועי, נשמח שתעזרו לנו לקדם ולהפיץ אותו הלאה.

יחד עם זאת, אנחנו נשמח מאוד אם תעניקו לנו ביקורת חיובית על האתר שלנו. רוצים לעזור לנו? הקליקו על כפתור הזהב, ועזרו לנו להתקדם

רוצים לשתף את התוכן עם חברים שלכם? אפשר לעשות זאת בקלות מכאן »

מוזמנים להוסיף את דעתכם למאמר לטובת דיון מעשיר

אולי יעניין אתכם גם

לכל שאלה מוזמנים להשאיר פרטים ואחזור אלכם בהקדם

התחל שיחה בוואטסאפ
צריכים עזרה?
היי מה שלומך?
כאן יוגב... איך אפשר לעזור לך?
דילוג לתוכן