כלבנות טיפולית

במסגרת העבודה שלנו בכלבנות טיפולית אנחנו מגיעים למקומות רבים ברחבי הארץ, ועובדים עם מגוון רחב מאוד של אוכלוסיות.
אנו נותנים מענה לגיל הרך, ילדים, נוער, מבוגרים ואנשי הגיל השלישי.
בגדול יש לנו יכולת בכלבנות טיפולית להגיע לכל אחד ואחת שצריכים אותנו.

אז מה זה בעצם כלבנות טיפולית

מפגש פרטני (אחד על אחד) או קבוצתי, שבו אנחנו עובדים על דברים שונים, לפי צורך של אותו אדם.
למשל בגיל השלישי נעבוד על שימור יכולות תנועה, שימור יכולת הזיכרון ואוצר המילים.
אצל ילדים או בני נוער נעבוד על תחושת מסוגלות, שיתוף פעולה עם האחר, ראיית האחר, קשר עין יד, סבלנות ועוד הרבה דברים שאפשר וצריך לעבוד עליהם עם ילדים ובני נוער בזמן המפגשים.
במפגשים שלנו אני (או איש צוות שלנו) מגיע עם כלב אחד או יותר, לפי צורך ודרישה. הכלבים שלנו מאוד אוהבים ילדים ואנשים חדשים, מסתדרים מעולה במקומות חדשים, מאוד סוציאלים ואוהבים מגע, יציבים, מאוזנים, ויודעים בדיוק את התפקיד שלהם בזמן המפגשים.
הדבר החשוב ביותר במפגשים הוא כלבים שיודעים לייצר קשר חזק עם מי שנמצא מולם, להיות שם איתו ולעזור לו בכל מה שצריך תוך כדי בניית קשר אמיתי וכנה מול הכלב שנמצא מולם.

מי קובע על מה עובדים במפגשים 

את המטרות למפגשים אחנו מציבים יחד עם אנשי טיפול נוספים, אם יש.
אם ישנה אבחנה, נרצה לראות אותה, לקרוא ולהבין באמת איך אפשר לסייע ולשפר בעזרת כלבנות טיפולית.
לאחר שיש הסכמות בנוגע למטרות, ויש תיאום ציפיות, אחנו מתחילים בבניית תוכנית טיפולית מתאימה בעזרת הכלבים שהם חלק בלתי נפרד מהתהליך.

האם כלבנות טיפולית מתאים גם לטיפול בפחד מכלבים

בהחלט כן.
כמובן שצריך להבין מה היא רמת הפחד מכלבים, מתי התפתחה ומדוע.
כך יהיה אפשר לבנות תוכנית טיפול מתאימה למי שנדרש עבורו הטיפול.
פעמים רבות בטיפול בפחד או חרדה מכלבים, בכלל לא נעבוד על כלב בתור התחחלה.
נלמד את עולם הכלבים, נכיר אותם, נבין אותם, נראה סרטונים ואפילו נוכל לאבחן כמה כלבים בתהליך.
רק לאחר מספר פגישות כאלו ומוכנות מצד המטופל, נוכל לנסות ולהתקדם בשילוב כלב במפגשי כלבנות טיפולית.
טיפול במפחד מכלבים או טיפול בחרדה מכלבים הינם תהליכים שדורשים זמן, דיוק, והתאמה למי שנמצא מולנו באופן מלא.

אנחנו מגיעים לכל הארץ

אנחנו נותנים שירות בבתי ספר לחינוך מיוחד, בתי ספר לחינוך רגיל, פנימיות, הוסטלים, בתים בקהילה, חלופות מעצר, בתי אבות, בתים פרטיים, ובעצם לכל מי שצריך, אנחנו שם עבורו.

לקבלת פרטים נוספים, ובחינת זמינות והתאמה, אנא השאירו פרטים, ונחזור בהקדם.

מרבית הכלבים (כידוע לכל חובב כלבים ממוצע) נחשבים, באופן טבעי, למטפלים נהדרים. הם ניחנו ביכולות מופלאות ליצור קשר, לעורר בנו רגשות ואפילו, מסוגלים להסיר את המחסומים הרגשיים, ולסייע לנו להתגבר על מגבלות פיזיות מסוימות, כך שלא סתם יש את המקצוע הנהדר הזה שנקרא מטפל בעזרת כלבים או כלבנות טיפולית. כמעט כל מפגש עם כלבים (בין אם הוא מתבצע במסגרת כלבנות טיפולית ובין אם לאו) מאפשר לנו קבלת אהבה ונתינתה, דבר שגם במסגרת השגרה הרגילה שלנו (ולא במסגרת כלבנות טיפולית), תורם למצב רוח טוב ולשיפור התחושה הכוללת שלנו.

מהי כלבנות טיפולית?

כלבנות טיפולית הינה תחום טיפול רגשי המתבצע באמצעות ובעזרתם של כלבים מאומנים היטב על ידי המטפל שלהם, שלרוב הוא גם מאלף כלבים. בתחום זה נעזרים המטפלים בכלבים שהוכשרו בהכשרה מיוחדת, בכדי לסייע למטופלים בשיפור בריאותם הנפשית, קוגניטיבית, וכמו זה גם הפיזית. בדומה לגישות טיפול אחרות, גם כלבנות טיפולית מבוססת על הענקת התמיכה הרגשית למטופל באופן שהוא מתמשך ועקבי.

בטיפול כלבנות טיפולית במהלך העבודה הפרטנית ו / או הקבוצתית, הכלב המסייע למטפל עוזר לו להגיע אל ליבם של המטופלים, מסייע לו לחזק את הביטחון העצמי שלהם, מאפשר לו ללמד אותם דרכי התמודדות עם חרדות וקשיים, ועוזר לו לפתח אצל המטופלים את יכולת בניית הקשרים החיוביים ותהליכי הקבלה והנתינה ההדדיים.
כלבנות טיפולית מעניקה יכולת להיפתח, להרגיש בנוח, ולדעת שיש לך חבר פרוותי על ארבע, שאיתו מרגישים תמיד מוגנים, והכי טובים.
במקרים כאלו, זה ברור וקל לייצר גם קשר בריא וכנה עם המטפל.

כלבנות טיפולית והבריאות האנושית

כיום, בזכות לא מעט מחקרים שבוצעו בנושא, כמעט כולנו כבר מודעים לעובדה כי אנשים המתמודדים עם אתגרים הקשורים לבריאות הנפש מושפעים ומגיבים היטב לתמיכה אותה מסוגלים לספק כלבי הטיפול במהלך כלבנות טיפולית. מטופלים שהתמודדו מול מגוון בעיות ברמות חומרה וכרוניות שונות (מדיכאון, דרך הפרעות הקשב והריכוז וההפרעה הדו קוטבית ועד לאוטיזם או מחלת האלצהיימר) עשויים ליהנות מאינטראקציה עם בעלי חיים בכלל, ובמיוחד, עם כלבים טיפוליים.

נוסף על כך, יש מקרים בהם האתגרים הרגשיים עשויים להיות מלווים בבעיות בריאות (או, במקרים אחרים, נובעים מהם), וכלבי הטיפול במסגרת כלבנות טיפולית, מסוגלים לסייע למטופלים להתמודד גם איתם.
קיימים מחקרים שהוכיחו, כי אנשים שהיו בתהליכי החלמה מתאונה קשה או מניתוחים מורכבים, והשתתפו בתוכנית כלבנות טיפולית, חוו כאב ברמות נמוכות יותר מאשר אנשים שלא עשו זאת.

מחקרים נוספים הוראו כי האינטראקציות שבין אדם לכלב, מסוגלות להגביר את רמות הורמון האוקסיטוצין (ההורמון המשפר את מצב הרוח האנושי), ולהגביל את רמות פעילות הקורטיזון (ההורמון האחראי על הסטרס).

 

העקרון מאחורי כלבנות טיפולית

טיפול כלבנות טיפולית מתבסס על משולש טיפולי – המטופל הכלב והמטפל. בשונה מתחומי הטיפול הנפשי והפיזי האחרים, הטיפול הרגשי והרגשי באמצעות כלבים מציע למטופל חוויה שונה, חוויה שבה הכלב הוא משתתף פעיל, ומסוגל לספק למטופל מקום ויעד להשלכת (פרוג'קשן) של רגשותיו וצרכיו בסביבה נינוחה ולא מאיימת. הכלב, בדומה לבעלי חיים אחרים, ובניגוד לאנשים) אינו שיפוטי או ביקורתי ומקבל את המטופל בכל עת ומצב, כשלמראה החיצוני, למגבלה או לקושי אין כל השפעה על רמת האהבה שהוא נותן למטופל. מכשולים אנושיים (כדוגמת דעות קדומות או השקפות שונות) נשארים מחוץ לטיפול.

החיבור בין המטופל לכלב והאינטראקציה שביניהם מעניקים למטופל (ילד, אדם בוגר או קשיש) תחושה של משמעות ואיזון, תוך שהם מגבירים את תחושות השלווה והרוגע, נוסכים בו בטחון, ואף מחזקים את תחושת המסוגלות שלו.

הצלע השלישית במשולש – המטפל

כמובן, שבדומה לכל תחום טיפול (נפשי או פיזי) אחר, גם בכלבנות טיפולית ישנה חשיבות קריטית ליכולותיו של המטפל בתיווך שבין המטופל לכלב, ביכולת ליצור את המצבים התואמים את המטרות הטיפוליות, וביכולת לנתב סיטואציות שנוצרות לטובת השגות המטרות הטיפוליות ולטובת קידום תהליך ההחלמה של המטופל.

לסיכום

כלבנות טיפולית הינו תהליך טיפולי נפלא, שהוכח לא פעם כטיפול תומך חשוב, במקביל לאנשי מקצוע וטיפול נוספים, עבור מטופל.
בכלבנות טיפולית אנו המטפלים נעובד בסמוך ובסיוע של אנשי מקצוע נוספים, על מנת לעמד במטרות שאותם צריך המטופל, ובהתאם למיומנויות אותם הוא צריך לקבל למען השמך דרכו ועתידו.

כלבנות טיפולית יכולה להתקיים במגוון מקומות, מוסדות, קהילות, ובאופן פרטי לחלוטין.
יש לשים לב, כי ישנה נטייה של מאלפי כלבים או כלבנים, להציג עצמם כמטפלים בעזרת כלבים, למרות אינם מחזיקים בהכשרה זו. ישנו הבדל גדול ותהומי בין כלבנות טיפולית לבין מפגשי כלבנות מעצימה או חוותית.

לכל שאלה מוזמנים להשאיר פרטים ואחזור אלכם בהקדם

אולי יעניין אתכם גם

התחל שיחה בוואטסאפ
צריכים עזרה?
היי מה שלומך?
כאן יוגב... איך אפשר לעזור לך?
דילוג לתוכן